E-posta Hesapları Nasıl Hacklenir ? 2022 NEW METHODLAR

 


Siber suçluların e-posta şifrelerini nasıl ele geçirdiğini hiç merak ettiniz mi? Bir noktada, hesabınızın saldırıya uğramasını önlemek için e-posta hesaplarını nasıl hackleyeceğinizi merak etmiş olabilirsiniz. Bir e-posta hesabının şifresini kırmak için keşfedebileceğiniz birkaç teknik vardır. Hiçbir e-posta hesabı saldırıya karşı bağışık değildir. İşte e-posta hesaplarını hacklemenin bazı pratik yolları.

E-posta Nasıl Hacklenir
1. KEYLOGGER

Muhtemelen, bu, e-posta şifrelerini nasıl hackleyeceğini öğrenmek isteyen çoğu insan için en kolay seçenektir. Keylogging, bir kullanıcı tarafından bir bilgisayar klavyesinde yazılan her tuş vuruşunu kaydetmeyi gerektirir. Keylogger olarak bilinen bir casus programı kullanarak bunu yapabilirsiniz.

Programı bir bilgisayara kurmak için özel becerilere ihtiyacınız yoktur. Keylogger'lar ayrıca, kurulduktan sonra tespit edilmelerini zorlaştıran gizli modda da çalışır. Hedef bilgisayara fiziksel erişiminiz yoksa endişelenmenize gerek yok çünkü bazı keylogger'lar uzaktan kurulum sunuyor.

Keylogging, bilgisayar korsanlarının kurbanlardan hassas bilgileri çalmak için kullandığı tartışmasız en basit hackleme tekniğidir. E-posta korsanlığının yanı sıra Keylogging, hedefinizin metin mesajlarını, telefon aramalarını ve diğer şifrelerini gözetlemek için kullanılabilir.

2. Kimlik avı

Bu, Keylogging ile karşılaştırıldığında daha karmaşık bir e-posta hackleme tekniğidir. Kimlik avı , yasal web sitelerininkilerle aynı olacak şekilde tasarlanmış sahte web sayfalarının kullanılmasını gerektirir . Bu sosyal mühendislik hackleme tekniğini uygularken, kimlik avcıları genellikle Gmail, Yahoo veya diğer e-posta servis sağlayıcılarına benzeyen sahte giriş sayfaları oluşturur. Sahte giriş sayfalarına giriş bilgilerinizi girmeye çalıştığınızda, bilgisayar korsanları bilgileri hemen çalabilecektir.

Benzer şekilde, kimlik avcıları, Google veya Yahoo'nun tipik olarak gönderdiğine benzeyen bir e-posta gönderebilir. Çoğu zaman, bu tür e-postalar, e-posta hesap bilgilerinizi güncellemenizi veya şifrenizi değiştirmenizi isteyen sahte oturum açma sayfalarına bağlantılar içerir. Tanıdığınız birinin çevrimiçi bir kişiliği de oluşturulabilir ve sizi e-posta oturum açma kimlik bilgilerinizi sağlamanız için kandırmak için kullanılabilir. Bir kimlik avı saldırısını başarılı bir şekilde yürütmek için HTML, PHP/JSP gibi komut dosyası dilleri ve CSS konusunda önceden deneyime sahip önemli bir bilgisayar korsanlığı bilgisi gerekir.

Çoğu yargı alanında, kimlik avı suç olarak kabul edilir. Ne yazık ki, e-posta hesaplarınız için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmek yardımcı olamaz. Bu nedenle, e-posta giriş bilgilerinizi vermeden önce dikkatli olmalısınız. Ayrıntılarınızı vermeden önce e-postanın geldiği web adresini iki kez kontrol edin. İlk etapta bir şifre değişikliği talep etmediyseniz, şifrenizi değiştirmenizi isteyen şüpheli e-postaları yok sayın.

Şifre Tahmin Etme ve Sıfırlama

Bu, e-posta korsanları tarafından kullanılan başka bir sosyal mühendislik tekniğidir. E-posta hesaplarını nasıl hackleyeceğinizi öğreniyorsanız, şifre tahmin etme/sıfırlama tekniği hakkında endişelenmemelisiniz. Tanıdığınız kişilerin posta kutularına erişmek için bu tekniği kullanmak yabancılardan daha kolaydır. Prosedür, hedef kurbanın zihnini, kişisel bilgilerini bulmaya çalışmak için manipüle etmeyi içerir.

Parola tahmin etme ve sıfırlama, kusursuz düşünme gücü ve sosyal beceriler gerektirir, dolayısıyla hedeflenen kurbanı oldukça iyi tanıma ihtiyacı. Çoğu zaman, bu tekniği kullanan bilgisayar korsanları yakın aile üyeleri, arkadaşlar veya meslektaşlardır. Bu tür kişiler, hobileriniz, doğum tarihiniz ve diğer kişisel bilgileriniz dahil olmak üzere hakkınızda önemli bilgilere sahiptir. Bu nedenle, e-posta şifrenizi ve özellikle güvenlik sorusunu anlamaları daha kolaydır.

E-posta Hesaplarının Nasıl Hackleneceğine İlişkin Mitler
E-posta şifrelerini nasıl kıracağınızı öğrenme arayışınızda , aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var. Pek çok web sitesi okuyucuları e-posta hackleme teknikleri konusunda yanlış yönlendiriyor. Keylogger dışında e-posta hesaplarını hacklemek için hazır bir program yoktur. Bu nedenle, başka birinin e-posta hesabını hacklemenize yardımcı olabilecek programlar sattığını iddia eden web sitelerine karşı dikkatli olmalısınız.

Aynı şekilde, size e-posta şifrelerini nasıl kıracağınızı öğretebilecek eğitimler sattığını iddia eden web sitelerinden uzak durmalısınız. Bu web sitelerinden bazılarının sizden e-posta adresinizi vermenizi istediğini öğrenince şaşırabilirsiniz. Bu, çoğu e-posta korsanlığı olayının habercisidir. Başka birinin hesabını hacklemek için e-posta hesabınızı kaybetmeniz trajik olur.

Şifre kırmayı öğrenen herkes siber suçlu olmaya niyetli değildir. Bu, e-posta hesabınızı güvence altına almak için sizi daha iyi bir konuma getirdiği için öğrenmeye değer bir beceridir . E-posta korsanlığı, aynı zamanda etik bilgisayar korsanları olmak isteyenler için olmazsa olmaz bir beceridir. E-postaları nasıl hackleyeceğinizi öğrenirken, kendi e-postalarınızı güvence altına almayı unutmamalısınız. Kullanıcılarınızın e-postalarını bilgisayar korsanlarından korumak için, öğrencilere okulda , sınıfta ve hatta evde koruma sağlayan son teknoloji bulut tabanlı platformumuzun bir demosu veya deneme sürümü için nuEduSec ile iletişime geçin .


0 Yorumlar